Buradasınız  :  Ana Sayfa   >   Makale   >   Eğitim
Site İçi Arama

 

Çocuğum İlkokula Hazır mı

Çocukları ilkokul seviyesine gelen ailelerin hepsini tatlı bir telaş alır. Okullar, öğretmenler araştırılır, fakat en önemli husus ise çocukların ilkokul için hazır olup olmamaları hususudur.

Çocuklarda Yaşlara Göre Resmin Aşamaları

Resim çocukların eli kalem tutmaya başladığı andan itibaren hayatlarını vazgeçilmezlerinden biri olur, Resmin ile oynar, resim ile konuşur, resim ile istediklerini anlatır ve resim ile hayallerini çizer

Çocukların Çizmiş Oldukları Resimlerin Anlamları

Duvarları Saydam Olan Ev: Çocuğun yaşamını ve canlılığını ifade eder. İçini Göstermeyen Duvar: Karamsarlığı, yaşam ifadesindeki güçlükleri, kendini anlatmakta

Drama Dersi ve Çocuk Gelişimine Etkileri

Drama bir sözcüğü, bir kavramı, bir davranışı, bir tümceyi, bir fikri ya da yaşantıyı veya bir olayı, tiyatro tekniklerinden yararlanarak oyun ya da oyunlar geliştirerek öyküleştirmektir.

Drama Teknikleri Nelerdir

En etkili eğitim yöntemlerinin ilk başlarında gelen drama eğitimi belli disiplin ve teknikler ile verildiği zaman daha da etkili olmaktadır. Drama eğitimi veren kişilerin drama teknikleri mutlaka bilmeleri

İlkokulda Birinci Gün

Çocuğunuz büyüdü ve artık okula başlayacak, uzun bir okul araştırma dönemini geride bıraktınız ve sıra geldi okulun ilk gününe. Çocuklarınız da sizde okulun ilk günü heyecanı içindesiniz,

Drama Teknikleri Nelerdir

En etkili eğitim yöntemlerinin ilk başlarında gelen drama eğitimi belli disiplin ve teknikler ile verildiği zaman daha da etkili olmaktadır. Drama eğitimi veren kişilerin drama teknikleri mutlaka bilmeleri

Metropolitan Okul Olgunluğu Testi Nedir

Okul olgunluğu testi ilkokula başlama yaşı gelen çocukların okula başlamak için hazırlıklarını test etmek amacı için ortaya çıkarılmış bir testtir ve diğer psikolojik testler gibi

Montessori Eğitim Modeli

Son zamanlarda okul öncesi eğitim veren birçok eğitim kurumu yetkilisince sık sık tekrarlanan bir eğitim modelidir montessori yöntemi, peki nedir bu?

Üstün Yetenekli Çocuklar

Giftedness olarak tabir edilen üstün yetenekli çocuklar beynin hızlı ve normalden yükse düzeyde çalışması ile oluşan ve toplumun yaklaşık % 5 ‘inde rastlanan bir durumdur.

Eğitim Sistemimizin Gereksinimleri

Eğitim sistemi toplumlar ve gelişimleri için en önemli sistemlerin başında gelir. Eğitim sistemi ile bireyler kişisel yeteneklerini geliştirirler ve bu da beraberinde toplumsal ilerleme ve gelişmeye yol açar. Toplumlardaki her bireyin kişisel özellikleri mevcuttur.

Çocukların Başarısında Anne ve Baba Faktörü

Eğitim doğum ile birlikte başlar ve hayatın tüm evrelerinde devam eder. Çocuklar çevrelerinde gördükleri ile duydukları ile öğrenmeye başlarlarBu aşamadaki anne ve babaların çocuklara olan yaklaşımları eğitimlerini de birinci dereceden etkiler.

Eyvah Çocuğum Ödev Yapmak İstemiyor

Kızım ödevini yaptın mı, oğlum ödevini bitirdin mi, yavrum öğretmenin ödev verimi, bu sözler çocukları okula giden anne ve babaların büyük bir çoğunluğunun hemen hemen her gün tekrarladığı ortak sözlerdir. Bu sözlerin sarf eden anne ve babalar çocuklarının üzerinde nasıl bir baskı kurduklarının ve onları nasıl olumsuz etkilediklerinin farkında bile değiller. Aslında aynı durumla muhtemelen öğrencilik zamanlarında kendileri de karşı karşıya gelmişlerdir.

En Uygun Ders Çalışma Ortamı Nasıl Olmalıdır

Çocukların ders çalıştıkları ortamların durumu anne ve babaların düşündüklerinin aksine oldukça önem arz etmektedir. Bu uygun çalışma ortamının oluşturulması çalışmadaki verimi de beraberinde getirecektir. Fakat uygun çalışma ortamı konusunda belli başlı doğrular olduğu gibi çocuktan çocuğa da değişebilecek kavramlar vardır.Bu sebeple de anne ve babalar her şeyden önce çocuklarını iyi tanımalılardır.

Öğrencilerin Ders Çalışma Alışkanlığı Kazanmalarında Anne ve Babaya Düşen Görevler

Kim ne derse desin çocukların ilk ve en önemli öğretmeleri anne ve babalarıdır, çocuklar doğdukları andan itibaren sürekli bir şeyler öğrenirler, buna da birinci derecede yol veren anne ve babalardır. Anne ve babalar çocuklarına yaşamayı ve dünyayı öğretirler.

Eğitimde Deyin Fırtınası Yöntemi

Bir gruba ait çocukların, açık fikirli olarak, bir konu, olay veya problem hakkında duygu ve düşünmelerini ve mantıklı olup olmadığı kaygısına kapılmadan olabildiğince çok sayıda fikir üretmeleri beyin fırtınası olarak nitelendirilebilir. Beyin fırtınasındaki asıl amaçlar öğrencilerin yaratıcı fikirler bulmalarını sağlamak ve bu fikirlerini özgürce dile getirmesine olanak sağlamaktır.

Kimse Nasıl Ders Çalışacağımı Söylemiyor;

Anne ve babaların büyük bir çoğunluğu için çocuklarının çalıştıkları ders yeterli değildir, hep daha fazlasını isterler ve çocuklarını bu konuda uyarırlar. Anne ve babalar çocuklarında sürekli ders çalışma baskısı kurarken onların gelecekleri için bunu yaptıklarını savunmaktadırlar.

Çocuklar Neden Ödev Yapmak İstemezler

Bir çok anne ve babanın ortak sıkıntısıdır çocuklarının ödev yapmaları. Ebeveynler genellikle kendileri hatırlatmadan ve uyarmadan çocuklarının ödev yapmadıklarından şikayet ederler. Diğer şikayet konuları çocuklarının ödevlerin gelişi güzel ve özensiz yapması ile ödev zamanlarından

Okullarda Olması Gereken En Önemli Kavram

Yapılan bir işte başarıya ulaşılabilmesi için en önemli kavramdır keyif. İnsan eğer yaptığı işten keyif almaz ise o işte başarıya ulaşması çok zordur.

Okula Başlama Yaşı ve İnce Motor Gelişimi;

İnce motor gelişimi ilkokul eğitimi başlamadan tamamlanması gereken bir gelişimdir. Çocukların kalem tutması, resim yapması, yazı yazması hep ince motor gelişimi ilişkilidir.

Daha Fazla Ders mi, Daha Fazla Oyun mu?

Aslında bu sorunun cevabını çocukların yaşlarına göre ayırmak daha doğru olacaktır. Lise çağına kadar ve liseden sonraki çocuklar olarak.

Yarıyıl Tatilinde Nelere Dikkat Edilmeli

Uzun ve yorucu bir dönemin sonuna gelinmiştir nihayet, çocuklar iple çektikleri, “oh” deyip dinlenecekleri tatile ulaşmışlardır. 2 hafta okul yoktur ve istedikleri şekilde hareket edeceklerdir.

Okul Çağındaki Çocuklar ile Nasıl İlgilenilmelidir

Çocukların başarılarını etkileyen en önemli etmen anne ve babalarıdır. Anne ve babaların onlara karşı tutumları çocukların gelişimlerine yön verir. Eğitim doğum ile beraber başlar ve çocuklara karşı tutum ve davranışlar ile devam eder.